This site is only an experiment. If you want to visit www.elektroda.pl - go there instead
Audi A4 2.5TDI 2000r. brak ładowania - alternator ok

Regulamin | Punkty | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Audi A4 2.5TDI 2000r. brak ładowania - alternator ok

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Forum elektroda.pl Strona Główna -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika
Autor Wiadomość
Mdr
Poziom 2
Poziom 2

Post 06 Sty 2009 11:29   Audi A4 2.5TDI 2000r. brak ładowania - alternator ok

Witam!
Mam problem tak jak napisałem w temacie. Alternator sprawdzony, działa, wychodzi na to że brak jest prądu wzbudzenia i rzeczywiście po podaniu dodatkowego wzbudzenia ładowanie jest. I tu mam pytanie , nie chciałbym rozbierać "pół auta" w poszukiwaniu usterki może ktoś by podpowiedział gdzie szukać uszkodzenia w obwodzie wzbudzenia ( kontrolka ładowania po przekręceniu kluczka świeci). A może ktoś ma schemat tej części instalacji, byłbym bardzo wdzięczny za podesłanie.
Pozdrawiam.
Powrót do góry

elektronika6
Poziom 18
Poziom 18

Miasto: Brzesko

Post 06 Sty 2009 11:56   Re: Audi A4 2.5TDI 2000r. brak ładowania - alternator ok

podpiąc tester i zobaczyć w sterowniku silnika czy nie ma błedu odnośnie zacisku DF alternatora. Interesuje się trasa kabla niebieskiego.
Powrót do góry

zawer
Poziom 13
Poziom 13

Post 06 Sty 2009 12:02   Re: Audi A4 2.5TDI 2000r. brak ładowania - alternator ok

Witam z głównego komputera wychodzi przewód na alternator prawdopodobnie wzbudzenie, oznaczenie DF - oraz nr pinu to (2/12) w komputerze, przewód ten idzie bezpośrednio do alternatora przynajmniej tak w schemacie jest narysowane
Powrót do góry

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Forum elektroda.pl Strona Główna -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika
Strona 1 z 1

[ Page generation time: 0.801 seconds ]

Administrator
Moderatorzy 
elektroda.pl temat RSS 
sitemap
klingspor Sony Ericsson system wymiany linków sprawdź stronę w systemie system wymiany linków wymiana linkami SEO Tools